Eter (Partea Întâi)

37
55633

Ieri intenționam să public, așa cum ne-a fost învoiala, „Fără Titlu”, o piesă cu Leasă Dragoș în colaborare cu Capeliy, apărută în 2011, desigur, împreună cu povestea cuvenită. Numai că nu prea mi-au ieșit socotelile cu timpul, alte îndeletniciri ținându-mă departe de laptop, puținul răgaz avut fiind folosit pentru a răspunde prietenilor care mi-au scris în urma articolului precedent. Apropo, mă bucur că v-a plăcut „Balul (de)Mascat” și vă mulțumesc pentru mesaje!

Apoi, gândindu-mă că majoritatea prezentă aici cunoaște deja piesa pe care urma să o public, mi-am zis să mă revanșez pentru absența nemotivata de ieri și, în compensație, să încarc o piesă nouă, „Condamnați La Viață 2” pe numele ei, piesă pe care am constatat că o așteptați cu grad sporit de interes. Numai că, iarăși, uitasem că stabilisem cu Enrike ziua de astăzi pentru lansarea „Eterului”, așadar, a trebuit să mă conformez și să amân „Condamnați La Viață 2” pentru ziua de mâine.

Cu Enrike mă știu din anul 2002, anul acesta împlinindu-se exact șaisprezece ani de când am făcut cunoștință, prin intermediul unui prieten comun care îmi era și coleg de trupă. Bineînțeles că nu doar eu, ci și Enrike avea trupă, era o perioadă în care toți ascultătorii de rap aveau formație, chiar dacă nu aveau piese înregistrate în studio și nici activitate scenică. Era o modă, mă rog, nu știu dacă astăzi e depășită, întrucât nu mai sunt ancorat în peisajul rap-ului autohton.

Îmi amintesc cu plăcere de studioul lui Gabi Mitran de pe strada Turnul Eiffel. Am avut și câteva prestații live la activ, marea lor majoritate datorate balurilor bobocilor la care noi mergeam cu caseta în buzunar, oferindu-ne gratuit serviciile, numai de dragul de a cânta.
Interesant de știut este faptul că Enrike și cu mine nu suntem la prima colaborare, avem o piesă înregistrată în 2003, „Hățuire Textuală”, piesă care nu a fost și nu va fi publicată niciodată.

În partea a doua, care va fi peste câteva zile, atunci când voi publica piesa și pe canalul meu, vă voi povesti în ce context ne-am reîntâlnit, cum a luat nașterea piesa, cum și de ce a fost cooptat Vlad Colceriu în proiect și, nu în ultimul rând, ideile principale care ne-au ghidat spre realizarea acestei piese.

Vă pup, ne vorbim mâine!

37 COMENTARII

 1. Ce dracu s-a intamplat si cu muzica ta?, nu mai sunt la fel cum erau odata …Chiar daca n-ai luat-o pe urma la ceilalti cu ” rapp-ul lor autohton” dupa parerea mea e o prostie , rappa unde sunt melodiile alea in care simteam cum traiesti pe piesa? Unde simteam fiecare emotie , cuvintele tale rostite intr-o forma in care ma facea sa ma detasez de toate . Chiar daca te iubesc ,te iubesc pentru ce ai fost , nu pentru ce faci acuma… Nu mai insipiri emotiile pe cuvinte , nu se mai simte nimic. Pot sa zic acuma ca deja ti s-a dus farmecul/magia/flow-ul/dorinta de a canta si exprima ceea ce simti tare si clar fara sa vrei, dar acuma nustiu ce vrei sa demonstrezi…

  • @Aki, si acum simt ca traiesc pe, in si prin piese, numai ca acum imi traiesc viata intr-un alt mod, diferit de cel din urma cu zece ani. E firesc ca intepretarea mea sa sufere modificari in functie de existenta pe care o duc. Peste zece ani voi suna altfel, nu stiu cum, dar mi-ar placea, recunosc…
   Te astept in continuare aici, chiar daca produsul meu artistic nu te mai satisface emotional in masura in care ti-ai dori.

 2. Un mesaj intelept pentru inima, minte si spirit. Dada, ca intotdeauna, mi-ai oferit o perspectiva din alt unghi despre ceea ce doresc sa transmit omenirii ca om, calatoare trecatoare pe acest Pamant.

 3. Aparent cânţi şi ca să am eu ce asculta. „Într-o lume rece, înconjoară-te cu suflete calde. ” Nu pot zice decât „-mulţumesc”, pentru tot ce îmi transmiţi, şi pentru faptul că rezonez cu ceea ce spui. La cât mai multe!

 4. Odata cu Secretul, ai asimilat ceea ce te condusese la Piano Player. Acum se simte si chiar se vede ca te-ai maturizat si ai trecut la un nivel superior, constientizad – nu doar stiind – ca SUNTEM UNU.

 5. De-a lungul aniilor, ai ramas acelasi modest pe care, il indracesc, Dada. Sincer, e meritul tau, fara indrumarea ta, as fi continuat sa am o perceptie negativa. Iti multumesc inca o data si te iubesc, om bland 🙏😍❤️.

 6. Muzica ta e o framantare pe care o preiau atunci când apăs „play”!! Nu mă satur să-ți ascult capodoperele! Ceva articole de îmbrăcăminte nouă pe site, maestre?

 7. Salut Rappa! Ma bucur ca ai reaparut si ca iti faci timp sa ne scrii cate o poveste! Versurile tale se regasesc in multi dintre noi, ne mangaie si ne alina sufletul, si nu pot decat sa-ti multumesc si sa te felicit pentru originalitate! Pace!

 8. Eşti super omule! Fiecare piesă de a ta pentru mine este aur pur! Prin piesele tale pur şi simplu mi-am liniştit mereu gândurile! Te respect şi îți doresc cât mai multă forță de muncă!

 9. Imi plac mult piesele tale, ai o abordare diferita, originala. Te ascult din 2013 cand ai lansat albumul „Pe aripile cuvantului” si de atunci astept cu sufletul la gura fiecare piesa a ta. „Eter” este o poveste fabuloasa de ascultat.
  Abia astept noul tau album, care sper sa sune cel putin in „halul” care suna piesa „Vagabondul vietii mele”.

  Respect si multa bafta! Forza Rapid!

LĂSAȚI UN MESAJ